Varför en blogg?

Jag heter ju Isabell, men kallar mig Passionistacolorista på mitt målarkonto på Instagram, och här. Jag har målat i målarböcker för vuxna i princip varje dag sedan sommaren 2016. Jag målar för att jag älskar starka färger och för att målandet gör mig glad och lugn och är ett sätt för mig att göra något kreativt och lustfyllt, utan att få för mycket prestationsångest.

Jag har nog blivit lite bättre på att måla under det dryga året jag varit besatt av detta, men jag är verkligen inget proffs. Däremot har jag stirrat intensivt på andras målningar på Facebook och Instagram och ställt massor av dumma frågor och på det sättet lärt mig en hel del.

Jag har också en podcast som heter Målarbokspodden, som jag hoppas du lyssnat på! (Min plan är att också starta en engelsk edition som ska heta Passionistacolorista.) I podden intervjuar jag personer jag tycker är intressanta, på Facebook (Målarbokspodden och Passionistacolorista) lägger jag ut länkar till de nya avsnitten och har tävlingar ibland. På Instagram kan man se mycket av det jag målat, men kontot är lite spretigt (eftersom jag är en spretig person haha) och jag tänker att jag ska posta färre WIP:ar (work in progress) där framöver. De kommer jag i stället posta här, där jag kan komplettera med mer text.

Jag målar väldigt impulsivt och gör MÅNGA misstag längs vägen så mycket av målandet handlar om att komma på lösningar för hur jag ska kunna rädda bilden. Det är inte jätteviktigt att bilden blir superbra, men det är ändå roligt om den blir okej. 

Jag vet sällan hur bilden ska bli innan jag börjar så jag blir alltid överraskad av resultatet, vilket är en av anledningarna till att jag inte blivit less på målandet än.

De andra sakerna som gjort att detta blivit mer en livsstil än en hobby är:

– Att jag går igång på problemlösning. När jag för misstag så gillar jag utmaningen att försöka hitta sätt att rädda bilden.

– Att det finns så många olika målarböcker, med så olika typer av motiv (till min man: jo, de är faktiskt olika även om du inte kan se det ;))och papperskvalitet, att jag alltid kan hitta något som känns kul att måla.

– Att det finns så många olika typer av pennor och färger att testa och som alla kräver övning för att bemästra (nej, jag är inte där än…) och som jag kan alternera mellan om jag tröttnar på en sort.

– Att jag alltid älskat att samla på roliga pennor.

– Men framför allt: alla underbara målarmänniskor jag träffat via Facebook och Instagram, som känns som nya vänner. Älskar den gemenskapen, även om den mest är digital.

Eftersom jag inte har någon i min familj eller bekantskapskrets med samma intresse, och eftersom jag älskar att prata om målandet, pennor mm så tänker jag skriva om allt sådant här. Jag har alltid gillat att skriva, men har inte gjort det så mycket senaste åren, så det ska bli roligt att göra det lite mer!

Om någon sedan vill läsa det jag skriver får vi väl se, men jag får i alla fall skriva av mig! Så vill du, så får du följa min målarresa här. En del kanske kommer handla om podden också, eftersom den är mitt hjärtebarn. ❤ Precis som med podden så kommer jag att skriva på denna sida i mån av tid, men så länge det är roligt (precis som målandet) så går det ju oftast att hitta lite tid här och där.

Jag målar just nu i denna bok, som jag fick i present för några dagar sedan. Jag gillar verkligen pappret och att det är enkelsidigt. Målar just nu en mandala med gel pens (Gelly roll och Lidls)Och denna målade jag med tuschpennor och alkohol-markers till bakgrunden (ja, den blödde igenom).

Under en period målade jag mycket mandala, men det var rätt länge sedan och jag trodde inte jag tyckte om dem längre, men det gör jag visst! Väldigt rogivande och så målar jag utan toningar, fyller bara i fälten, vilket är väldigt skönt ibland som omväxling.

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s