Favoritfärgerna

Jag kan inte låta bli att fortsätta måla mandalas. Det är så rofyllt och man behöver inte tänka så mycket utan väljer bara tre-fyra färger som passar ihop och så fyller man i fälten och ser till att inte ha samma färg i fälten intill varandra utan sprida ut det på ett harmoniskt sätt. Det har varit en jobbig vecka och jag känner mig sliten så kanske är det därför mandalas känns så rätt just nu. Jag minns att jag nästan bara målade mandalas när jag var som sjukast i utbrändheten och hade som mest ångest, så på det sättet är det här lite oroväckande… Å andra sidan så kanske de kan funka i förebyggande syfte den här gången!

Hur som helst, det här inlägget ska ju handla om min favoritfärg! Det är en av färgerna i denna, något skumma, mandala:

limemandala

Ledtråd: Det är inte lila (även om jag har upptäckt att jag målar rätt ofta med lila numera, en färg jag inte alls målade med tidigare) och det är inte mörkgrönt. Det är alltså limegrönt! Jag kan inte påstå att det märks om man träffar mig eller om man kommer hem till mig, men absolut om man kollar på mina målarbilder. Nästan alla bilder innehåller grönt i olika nyanser och av alla gröna nyanser är limegrönt min absoluta favorit. Jag har gjort en liten färgkarta över de pennor jag har i favoritfärgen:

limepennor

I cirkeln längst till vänster har jag målat med Chartreuse (Prismacolor har också en färg som heter Limepeel, men av någon anledning gillar jag den ljusare Chartreuse bättre). Efter den kommer May green (det var en av de första Polychromos jag köpte). Den tredje cirkeln är målad med Promarkers nyans Lime green. Den fjärde cirkeln är målad med May green (en av de Pitt artist brush jag fått köpa en ny penna av, eftersom jag använt upp den första). Den femte cirkeln från vänster är målad med nyansen Spring green (en av få Luminance jag har). Näst längst ut till höger har jag målat med Master arts Lime green och allra längst ut är den ljusaste gröna av Triplus colors tuschpennor (1 mm). Den nyansen fanns inte i deras tidigare set, men nu när de uppgraderat till 48 nyanser finns den med, vilket jag förstås blev glad över.

I verkligheten, utanför mitt målande, är jag väldigt förtjust i rött, marinblått och dimblått, men de färgerna målar jag nästan aldrig med. Grönt gillar jag i och för sig även i andra sammanhang än i målarvärlden, men andra färger jag gärna målar med: orange, gult, turkost och lila, gillar jag inte alls särskilt mycket när det kommer till andra saker än just målandet.

Slutligen ytterligare en mandala, jag målade klart idag, med alkoholmarkers (jag måste ju passa på att måla med sådana pennor som man absolut vet kommer blöda igenom när jag för ovanlighetens skull fått en enkelsidig målarbok!). Ingen limegrön i sikte, men däremot turkost och gult, som jag också ofta målar med. Jag undrar vad som egentligen styr vilka färger man går igång på och vad som gör att man inte alls gillar andra färger?

turkosmandala

Alla mandalor är ifrån boken Mandala designs.

PS: Ni har väl inte missat att det ligger ute ett nytt avsnitt av Målarbokspodden? Ett fika-målarsnack med Marie Gyll, som jag lärt känna via Instagram. På grund av att Opinion, där jag haft min blogg, kommer att försvinna vid månadsskiftet, har jag varit tvungen att flytta min podd så numera finns den på Podbean. Jag vet inte om det ställer till det eller om det kommer funka för er ändå att lyssna där ni brukar lyssna, men jag hoppas det!

http://malarbokspodden.podbean.com/

 

 

 

 

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s