Korv med skinktäcke

Min man är så rolig! Idag när han såg mina försök att rädda bakgrunden från igår sa han att ekorren var supersöt, men att bilden, med bakgrunden, ändå fick honom att tänka på en riktigt ful maträtt, som korv med skinktäcke. Det tyckte jag var jätteroligt, även om jag mer får associationerna ”får i kål”, något brunt och eländigt. 

En dam på Instagram tipsade mig om att testa en tefärgad bakgrund, till exempel med Distress ink, och det tyckte jag var värt att testa. Eftersom jag inte har distress ink använde jag samma bruna stämpeldyna som jag gjorde i avsnitt två av Målarbokspodden. 

Jag målade med vit posca runt kanterna på ekorren efteråt och då såg den ut så här:


Så fick jag för mig att den var för ljust brun och gick över bakgrunden med en mörkare, brun, stämpeldyna. Då såg den ut så här:


Nä, det blev för mörkt tyckte jag, så då blötte jag en sminksvamp i vatten och tvättade bort det mörka (det gick bra eftersom sidan var grundad med decopagelim, som ju blir som ett lack). Då såg bilden ut så här igen: 


Stackars sida! Slutligen tänkte jag att brun bakgrund kanske inte var så smart överhuvudtaget, eftersom ekorren också är brun, så då fick jag för mig att gå över allt igen med en mossgrön stämpeldyna. Det blev så här:

Nu lämnar jag den ifred tills vidare, men kanske går den måla över med akrylfärg? Ska pressa den under några tunga böcker för att släta ut sidan, och sedan bestämma hur jag gör. 

Kul har jag i alla fall haft! 😄

PS: Mitt bästa tips efter detta experiment: Ta alltid ett foto innan du börjar experimentera! Så kan man lägga ut den på sociala medier om man inte blir nöjd med resultatet av sitt försök! (Om man inte är som jag, som inte har några problem med att lägga ut även mindre lyckade försök för att missionera för lekfullhet och för att jag hoppas kunna bjuda på ett och annat skratt 😉)

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s