Snabbt, kladdigt och kul


Idag gjorde jag klart min WIP (work in progress) från Sagor och sägner. Jag använde mest Zig (akvarelltush) och till bakgrunden Neocolor II (akvarellkritor). Till båda använde jag en vattenpensel, med inbyggd vattenbehållare, för att få lagom lite vatten. 

Jag vet att många älskar Inktense, en slags akvarellpenna som blir vattenfast när den torkat, men jag har inte blivit vän med dem än (har testat 12-packet). Fast när jag målade det här önskar jag att färgen på till exempel de mörkgröna bladen hade varit vattenfasta när de torkat, eftersom färgen är så kraftig och löstes upp och blandades med bakgrunds-färgerna när jag tillförde vatten. Dessutom hade jag råkat kladda en hel del utanför kring bladen, så när allt torkat målade jag över det värsta gröna kladdet utanför linjerna, med gul posca. 

Så här målade jag med akvarelltuschen idag:


Och så här såg det ut när jag målat med akvarellkritorna på bakgrunden, innan jag tillförde vatten:


Efter att jag löst upp färgen med vattnet tyckte jag fortfarande att det var lite för blekt och ojämnt så jag la till ett till lager när det torkat:


Resultatet ser ni längst upp. Det blev lite kladdigt om man tittar nära, men på håll är jag riktigt nöjd med den! Använde träpennor till pälsen, som jag är riktigt nöjd med! Har inte gjort så mycket päls tidigare, men försökte ha välvässad penna och använda tre olika nyanser av brunt. 

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s