När är bilden klar?

När vet man att bilden är klar? Jag vet att vissa målar på samma bild i flera veckor, för att göra den så perfekt som möjligt. Det tålamodet har inte jag, men även om jag är långt ifrån perfektionist så vill jag i alla fall göra bilden så fin som jag kan eller orkar. Åtminstone när det gäller den här typen av sagoaktiga bilder.  När det gäller mandalas, mönster och liknande är jag inte lika brydd över resultatet…

När det gäller bilden här, första sidan i Tenderful enchantments, har jag bestämt att den snart är klar. Det jag vill göra mer med bilden är att måla klart alla löv förstås, och komma på hur jag ska måla de skadade delarna av svamparna. Sedan är det dags för lite glitter (kanske) och vita prickar och blänk. Däremot har jag inte bestämt mig för om bakgrunden är klar eller inte. Jag är ganska nöjd med den, men funderar på att eventuellt leta upp en ännu mörkare blå och måla lite med den också… Ska stirra på bilden i morgon i dagsljus och bestämma mig.

Så rätt svar är nog att man själv bestämmer när bilden är klar. Förstås. 

Målade lite mindfulnessmålning när det funkade på jobbet idag. Där har jag inga speciella krav på slutresultatet, och jag kommer inte göra någon bakgrund. Det här är mer en ”bruksbok”, medan den andra är så fin att man vill spara den för alltid och bläddra försiktigt i den. Fast jag ska i alla fall måla klart alla löven innan jag lämnar denna bild!


Jo förresten! Ni har väl inte missat Johanna Basfords fina initiativ på Instagram, där hon uppmanar coloristas att lägga ut en bild man målat, med sig själv i bild (#showyourcolors eller #showyourcolours)

Jag tvingade min man att ta ett foto av mig idag med en bild ur Förtrollade skogen som jag blev väldigt nöjd med när jag målade den. 

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

2 reaktioner till “När är bilden klar?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s