Starka färger

Jag gillar ju starka färger och därför gillar jag Polychromos och nästan ännu mer, Prismacolor, två bra (men dyra….) träpennor med mycket pigment i. Idag har jag insett hur mycket roligare det är att måla med dem än med riktigt dåliga pennor, med betydligt mindre pigment i. Jag målade lite på de här svamparna i Tenderful enchantments med pollysar och prisma, och även om fotoljuset var dåligt, ser man ju att färgerna är starka och klara. Det är också lätt att lägga flera tunna lager över varandra för att få mer djup i färgen och olika färgskiftningar.


Bilden nedan målade jag däremot med riktigt billiga pennor, som följde med när jag köpte en målarbok idag. Målarboken är helt okej, men pennorna gillar jag inte. De ger ytterst lite färg och är svåra att måla flera lager med och att tona in olika färger i varandra. Jag ville ändå ge dem en chans på en bild, men resten av boken blir det andra pennor. Bland annat ska jag passa på att måla med alkoholmarkers, eftersom boken är enkelsidig. Alkoholpennor blöder alltid igenom pappret, men här finns ingen bild på baksidan som man förstör. (Däremot måste man ändå lägga ett tjockt papper på baksidan av pappret man ritar på så det inte blir färgfläckar på nästa vild i boken). 


Ett knep med billiga, färgfattiga, träpennor, är förresten att blanda ut färgen med vaselin, för att ta fram färgerna bättre. Man kan antingen doppa spetsen i vaselin innan man målar med pennan eller doppa en tops i lite vaselin och gnugga över det man målat. Det kanske jag testar i morgon!

OBS!  Billiga pennor behöver absolut inte vara dåliga, men de här tyckte jag var det…

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s