Crazy bakgrund (igen)

Idag kom Johanna Basfords nya målarbok, Ivy and the inky butterfly,  hem till mig. Som alltid började jag med namnsidan. Jag köpte den dyrare, amerikanska, utgåvan eftersom jag läst en jämförelse mellan den och den brittiska utgåvan, och det stod att den amerikanska förmodligen funkade bättre för akvarelltusch och andra blöta medier. Eftersom jag älskar att måla med det så köpte jag den. 

Och självklart började jag med att testa Zig clean color real brush i den. Smart som jag är, nä skojar bara, smart som Johanna Basford är, så finns en Penn-testsida längst bak i boken. Där upptäckte jag att det enda sättet det funkade att måla med zig var om jag först målade med dem på plast eller metall (något icke-poröst) och sedan tog färg därifrån med en vattenpensel och målade i boken. Trots det klarade bokens papper vattnet dåligt, men jag hade gett mig den på att måla klart med zig så jag fortsatte envist. 

Sedan fick jag för mig att göra bakgrund med akvarellkritor (Neocolor 2), men glömde testa dem på testsidan först) och det gick väl sådär… Blev flammigt och fläckigt, men ändå okej. 


Hur detta sedan urartade till bakgrunden längst upp kan jag knappt svara på 😂. Den var ju ändå rätt skir och vacker innan, men nu ser den ut som en clownbild! 

Det borde i och för sig gå att måla över med Posca…. Får se vad min hjärna bestämmer i morgon.

Jag försökte i alla fall ha mycket glitter på bilden!


Så här oskyldigt började det:


Jaja, i morgon ska jag nog köpa fixativ och testa Bondmorans knep att spraya sidan med fixativ innan hon målar med tusch. 

Detta och andra bra tips från Charlotte Borneklint hör ni i senaste avsnittet av Målarbokspodden! Där påminner vi varandra om att det viktigaste är att ha kul, inte resultatet. Ska försöka trösta mig med det, för jag hade ändå väldigt kul när jag kladdade runt 😜

http://malarbokspodden.podbean.com/

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s