Konsten att sluta i tid

Det är en konst att veta när man ska sluta. En konst jag verkligen inte behärskar 😜 Tvärtom! Bilden från igår har verkligen genomgått en resa idag. 

Slutresultatet är den översta, men det hade kunnat se annorlunda ut, och kanske snyggare. 

Så här såg den ut steget innan (bilden nedan). Här har jag använt schabloner och duttat på guldfärg (tyvärr hade jag för mycket färg på svampen så en del färg hamnade där det inte skulle vara), och målat runt kanterna med rosa Posca. Och eftersom jag verkligen ville gulda till det gjorde jag små ploppar i bakgrunden med glitterlim. När jag tittade på den då tyckte jag det behövdes mer markanta linjer runt det schablon-målade och att bakgrunden behövde göras mörkare, för att dra fokuset mot Johannas målning och mitt namn. Så jag målade med Wink of Stella, gold, över alla flygfän, för att få guldet att glittra. Sedan målade jag kanterna med en mörkare rosa Gelly roll och tog fram mina torrpasteller och gnuggade med mörkt lila över pappret (som var rätt uppluckrat vid det här lager 😬) 

Nu när jag tittar på bilden tänker jag att jag borde ha stannat här i stället!

Eller så skulle jag ha stannat på steget innan jag började måla med schablonerna! Den bilden har jag råkat radera, men tänk er bilden härunder, fast utan guldfjärilen. Jag fick tipset på Instagram (av Katrine, @alwayscoloring) att tona ut de starka färgerna i bakgrunden med vit Neocolor 2. Det funkade faktiskt riktigt bra och bakgrunden blev betydligt softare. Så där hade jag kunnat stanna. 

Eller kanske lämnat den så här, med bara en fjäril i hörnet, inte gulddjur över hela sidan. 

Det knepiga är att jag alltid får en ny idé och så blir jag ivrig att testa den. Ibland blir det bra, ibland inte.  

Nu när jag tänker på det skulle jag nog  kunna testa att använda ett knådsudd och lyfta bort den lila torrpastellen och på så sätt få tillbaka den ljusare rosa bakgrunden…. Som vanligt ska jag sova på saken, men nu tror jag ändå jag vill måla någon annan bild 😋

Jag har i alla fall lärt mig mycket idag. Jag har lärt mig vad man ska ha den vita Neocolorn till (jag tänkte inte ens köpa den först, eftersom jag inte fattade vad den var bra för…), att man måste använda extremt sparsamt med färg när man målar schabloner, att glitterlim tar evigheter att torka, men när det väl torkat sitter det verkligen, verkligen fast. Jag har också lärt mig att det går dåligt att lägga på torrpasteller över torkat glitterlim: ludd från bomullsrondellen fastnar lätt i glittret plus att glittret blir missfärgat. 

Det här var i alla fall de akvarellkritor jag använde till den första bakgrunden, om någon nu minns den 🤣

(Och jo, jag har gjort andra saker än att måla idag, även om det är svårt att tro, som jag hållit på med denna stackars bild ur Ivy and the inky butterfly.)

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s