Färgstark favorit


Vid något tillfälle upptäckte jag Flora Changs bilder och tyckte de var helt magiska. Hon målar så färgstarka bilder, ofta utan toningar och skuggor, men de var så häftiga och jag blev glad av att titta på dem. När jag fyllde år önskade jag mig en av hennes målarböcker, Happy doodles for fun and relaxation, och fick den av min man. 

Min plan var att måla i boken med tusch, eftersom jag gillar att måla med det, och eftersom det är perfekt för att få riktigt knalliga färger, som jag tycker passar hennes bilder. 

Därför blev jag så besviken över att tusch inte funkade i boken! Bladen var alldeles för tunna, så tuschen blödde igenom. Jag fick måla med träpennor i stället, men tyckte inte det var så kul att måla bilderna med dem.

Så kom jag på idag att jag förstås måste prova clear gesso i den! Och resultatet blev superbra. Ytan känns visserligen lite sträv och skum efter att gesson torkat, men den funkade ännu bättre i den här boken än i Ivy and the inky butterfly. Tuschen gled inte alls runt på samma sätt, utan gick bra att måla med och det gick bra att tona ihop olika nyanser och färger. Sidan blev lite vågig av primern, men jag kommer nog ändå använda det på fler sidor i boken. För äntligen kan jag måla i boken precis som jsg ville, när jag önskade mig den för ett halvår sedan. 

Dagens tuschtest:

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s