Prismorna knäcker mig!

Den här bilden håller på att ta knäcken på mig! Jag vill så gärna måla den, eftersom det är första bilden som möter mig när jag öppnar boken, men den har i princip allt jag tycker är svårt att måla: prismor, kristaller, kronor, slingor och fjärilar. Det är väl bara hud, hår och ögon som är ännu svårare att måla…

I den här bilden är det prismorna som jag framför allt fastnat på. Jag frågade efter färgförslag på Instagram och fick alla möjliga bra förslag; lila, turkost, rött, rosa, regnbågsfärgade. Men jag valde grönt. Anledningen var att jag målat med brunt, rosa och turkost i bilden, men kände att jag ville få in ytterligare en färg. Grön kändes bra, så jag målade lite grönt på fjärilen och minibladen under Johannas namn, men tyckte det skulle in grönt på fler ställen, för balansens skull. 

Sedan har jag målat med en massa olika färger och nyanser och blendat och målat igen och suddat och målat över de svarta strecken med vit gelpenna, och sedan tagit bort de vita strecken igen genom att gnugga med en grön färgpenna, för att sedan måla dit några vita streck igen och sedan måla lite turkost och rosa och gult och sedan sudda bort allt igen så gott det gick. Jag har ingen aning om vad jag håller på med! Jag har försökt titta på bilder av prismor, men blir ändå inte klok på hur de ska målas. 

Under en period hade jag dessutom en galet rosa bakgrund just bakom prismorna, för att det gröna skulle synas bättre, men det såg rätt skrikigt ut så jag suddade och målade över med ljus turkos… Nu gillar jag bakgrunden bättre, men prismorna syns dåligt mot den. Så nu funderar jag på att försöka sudda igen och måla dem rosa i alla fall. Om det ens är möjligt! 

Fast samtidigt tänker jag: hur mycket tid ska man egentligen ägna åt en bild som man ju bara kommer bläddra förbi sedan? Det är ju inte direkt någon livsviktig sak…
I flera dagar har jag försökt lägga ifrån mig denna bok, och denna bild, utan att lyckas. Den är beroendeframkallande! Men nu måste jag ta en paus från bilden, annars är jag rädd att hela min målarpassion försvinner… Måste ta en paus och måla något mindre ansträngande.


Här ovan syns lite av den rosa bakgrunden, innan jag ballade ur, och tog en mörkare rosa och målade en massa streck som utgick ifrån prismorna och skulle få det att se ut som om de strålade ut ceriserosa strålar. Det såg helt galet ut! Tyvärr tog jag ingen bild på det innan jag suddade ut allt… På den här bilden är prismorna också annorlunda än på översta bilden, med fler färger på toppen och mindre vita streck. 

I morgon är det dags för jobb igen, men om jag hinner måla lite blir det någon helt annan bild! Ska gömma denna bok ett tag tror jag 😆 

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s