Fel färg

Idag hann jag måla rätt mycket på denna uggla och tyckte det blev ganska fint, tills jag råkade måla den yttersta kanten på ”skägget” turkost. Visserligen finns färgen med på andra ställen på bilden, men just där tyckte jag inte att den passade. Problemet med Inktense (som ofta är en fördel i andra sammanhang), är att det sitter som tusch, när det väl torkat. Jag funderade på att låta det vara, men det störde mig verkligen, verkligen.

Så efter att färgen torkat tog jag en mörkt brun (Bark) och målade över. Det blev inte perfekt, men bättre. Problemet blev då i stället att färgen blev så mörkt att allt ammat såg för ljust ut. Så då valde jag att måla kanten på fjädrarna längst ner och ögonbrynen och cirklarna runt ögonen i samma mörka färg. Och så fick jag också göra ansiktet mörkare. Jag insåg att det går väldigt bra att måla flera olika lager på varandra med Inktense, så länge färgen får torka emellan. Så ansiktet blev först ljusbrunt, för att sedan målas över med mörkt grönt och ett till lager ljust brunt. 

Nu ser den ut så här:


Jag ska måla stammen mörkare i morgon och dutta lite här och där. Sedan göra det roliga sista fixet med vita blänk/prickar mm. Vill nog göra en heltäckande bakgrund i en färg också, kanske med Posca. Funderar på mörkt grönt, lila eller blått. Ursprungsplanen var blått, men just nu lutat jag mest mot lila. Mörkt lila i sådana fall. Eller svart kanske? Det var länge sedan jag gjorde en svart bakgrund… Fast jag tänker att bilden nog skulle bli finare med färg ändå. Som vanligt: jag sover på saken! 😴

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s