Maskeringsvätska

Maskeringsvätska, eller masking fluid, som det heter på engelska, är en fiffig sak. På bilden ovan har jag målat med sådan vätska i cirklar av olika storlekar, med hjälp av en cirkelmall i plast. Jag använde en penna som innehåller sådan här vätska, men det finns även i burkar, där man använder en pensel för att måla på vätskan. Tanken är att maskera, dvs täcka, det man inte vill måla över med akvarellfärg. Särskilt när det handlar om mindre detaljer på en större yta, som man vill behålla vita, när man målar ytan runtomkring.

Efter ungefär 15 minuter har vätskan torkat så man kan måla över med akvarellfärg (jag använde akvarellkritor här). Sedan när allt torkat gnuggar man bara bort maskeringen och så kommer det vita pappret fram.

Fast jag tyckte inte det gick så bra den här gången… Jag fick gnugga rätt hårt för att få bort den blå hinnan och pappret i själva målarboken gnuggades också sönder på flera ställen. 

Jag vet inte om det berodde på att jag gjort något fel, eller om det beror på papperskvaliteten eller om det är olika mellan olika märken på maskeringsvätska. 

Jag fick tipset av en målarvän på Facebook, att använda sudd när man gnuggar bort hinnan, så det ska jag testa nästa gång!

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

En tanke på “Maskeringsvätska”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: