Lager-på-lager-tekniken


Något jag brottats med länge är hur man ska måla bäst med träpennor. Jag vet ju att man helst ska måla tunna lager, på lager, på lager, men tycker det har varit svårt att få till tekniken. Nu tror jag ändå att jag till slut lyckats lära mig att måla tillräcklig löst, för att det ska funka rätt bra, nu är det bara tålamodet jag behöver öva upp. (Eller inte! För huvudsaken det känns roligt, och jag har inte orken att gnida på en bild i flera veckor.)

Här filmade jag i alla fall när jag målade ett blad i Johannas julbok, med några lager av olika nyanser och på sluter använder jag en  blenderpenna (dvs en färglös ”penna” som gnuggar ihop färgerna och gnuggar ner färgen i pappret). Det jag inte fattat, förrän precis nyligen, är att man kan FORTSÄTTA måla efter att man blendat ihop färgerna. Länge har jag trott att det alltid är sista steget, men nu har jag fattat att man kan fortsätta lägga lager och skuggningar efter att man blendat, och då känns ytan helt annorlunda att måla på (mer krämig) och man kan få mer djup i bilden. 

Här fortsatte jag målandet:


Ps: Om du läser detta Elisabeth: Jag ser att jag har väl trubbiga pennor nu igen! Hade jag vässat dem innan hade nog färgen gnuggats in i pappret ännu lättare 😉

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: