Att följa en color along

Det finns två sorters color alongs i målarboksvärlden. En som jag älskar: Flera personer målar samma bild/motiv under samma period, till exempel i en målargrupp på Facebook eller på Instagram.  Under lång tid har jag valt vad jag ska måla utifrån vilka color alongs jag kan vara med i. Det är så roligt att se hur olika alla bilder blir, trots att det är samma bild som målas.

De senaste månaderna har jag ju även dragit igång flera color alongs, där huvudsaken varit att motiven varit samma (ekorrar, ugglor osv). I de fallen målar ofta några samma bild ändå, och då är det kul att jämföra och se likheter och skillnader. I de andra fallen är det inspirerande att se så många olika målningar av liknande motiv och dessutom får man tips om målarböcker man kanske inte kände till (fast jag ska ju inte köpa fler målarböcker nu 😜😂).

Den andra typen av color alongs har jag haft svårare för. Det är sådana som man kan följa på youtube, där duktiga coloristor visar hur de målar en bild, från start till mål, och skriver vilka pennor och nyanser de använder, så man ska kunna måla likadant om man vill, för att öva.

Jag tycker det vore jättebra om jag kunde följa lite fler sådana color alongs i år. Tidigare när jag försökt har jag bara kommit halvvägs, innan jag tappat lusten. Men när jag fick Inktense i julklapp kände jag att jag behövde lära mig mer om hur man använder dem, så jag följde en color along. Resultatet är bilden ni ser och det blev verkligen likt originalet tycker jag 😊 

Inte för att det behöver bli det… 

Hur som helst var det första gången jag tyckte det var kul med en sådan color along, så jag ska absolut följa fler!

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s