Att blanda hej vilt!

Jag gillar egentligen inte att blanda en massa olika pennor i samma bild, men idag har jag gjort det, eftersom jag är med i en utmaning på Bondmorans FB-sida. Uppdraget var att välja ut en enda penna/färg, av alla sorter man har. Eftersom jag hunnit samla på mig en hel del, blev det rätt många olika pennor att välja ut i förväg. 

Det här uppdraget var svårt för mig av två anledningar:

1) För att jag tycker om att måla med en sorts penna i taget, inte blanda hej vilt.

2) För att jag aldrig bestämmer i förväg vilka färger jag ska använda, utan det bestämmer jag längs vägen. 

Trots det ville jag gärna testa utmaningen, och kombinera den med en color along i en annan målargrupp på FB, tillägnad illustratören Maria Trolles bilder. 

Jag valde den här blombilden ur Blomstermandala, eftersom den hade så många detaljer och jag såg framför mig många pennor. 

Jag bestämde mig för att gå tillbaka till hur jag brukade måla blommor när jag började en gång i tiden: gult, rött och orange.  Så jag valde noga olika gula, röda och oranga nyanser. Sedan en massa gröna pennor, till alla löv och stjälkar. På slutet slank en rosa och lila med. Och några blå. 

Det blev en blandning av träpennor (både billiga och dyra), akvarellpennor, tuschpennor, vattenlösliga kritor, torrpasteller, gelpennor och vattenfärg. 

Jag såg en gång en så häftig video på youtube, där Dede Willingham målade en fantastisk bakgrund med akvarell. Jag ville göra något liknande här, så jag målade med roströd Neocolor 2 och olika gula akvarellpennor. Det blev inte alls så snyggt som när hon målade förstås! Dessutom missade jag det häftigaste med hennes bakgrund: att inte måla över alla föremål efteråt, utan låta akvarell-effekten vara kvar här och där.

Vill du se hennes video finns den här:

Jag måste säga att det faktiskt var riktigt roligt att använda allt möjligt i samma bild! Fast jag saknade brunt och svart… och tycker att de blå blommorna borde vara mörkt blå allihop. Får nog måla dem mörkare i morgon. Fast lämna en blomma ljus, så del ljusblåa pennan kommer till användning ändå 😉 

Här ser ni lådan med pennorna jag valde ut:


Till sist ett smart tips, som Jessica Klingstedt berättade om när hon var med i Målarbokspodden förra året: att använda fineliners ihop med träpennor. 

I morgon är det helg = familjemys, morgonrockshäng och målande! 

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s