Jakten på perfekt förvaring 

Är det något jag ständigt är på jakt efter, är det perfekt förvaring till mina målargrejer. Det svåra är att vad som är den perfekta förvaringen hela tiden ändras! 

Till exempel så köpte jag en rullvagn när jag började min pennsamling och målande, som rymde mina grejer och som jag kunde dra med mig beroende på vart jag satt för tillfället. Ibland satt jag i soffan, ibland i en fåtölj och ibland i köket.

Så småningom hade jag samlat på mig så många målarböcker och så många olika sorters pennor, torrpasteller, blenderpennor mm att det inte rymdes i målarvagnen längre. Då inredde jag ett hörn i vårt lekrum, med ett skrivbord, en bra lampa och flera vägghyllor för alla grejer. Målarvagnen fick dessutom precis plats vid skrivbordet.

Sedan hittade jag en superskön fåtölj på loppis, och efter det målar jag nästan bara sittandes i den. Då inredde jag ett litet hörn i vardagsrummet, med en liten bokhylla, där de viktigaste pennorna och böckerna rymdes. Resten fick stå kvar på hyllorna i lekrummet. 

Efter ett tag tyckte jag inte längre jag behövde rullvagnen, så den fick bli tidningsförvaring i köket i stället.

Efter nyår, när jag tog bort granen (dvs i söndags 😂) blev granhörnet så tomt, så då flyttade jag min fåtölj dit i stället. Jag lyckades rensa en hylla i bokhyllan som står där, så jag fick plats med en del grejer, men så kände jag att det nog ändå hade varit bra med målarvagnen igen. Eftersom den gamla är väldigt bra att ha i köket, köpte jag en till. Så nu sitter jag i min fåtölj, med bokhyllan på höger sida, och rullvagnen på vänster sida. Mittemot mig är den lilla bokhyllan från min förra hörna kvar, fylld med lådor med pennor. I lekrummet finns torrpastellerna, nästan alla målarböcker, akvarellfärg och en del pennor jag inte använder så ofta (alkoholbaserad tusch till exempel). Jag har alltså spritt ut mig rejält vid det här laget!

Och beroende på vart jag har suttit har olika förvaringssystem varit bra. När jag satt vid köksbordet, och i lekrummet, var det perfekt att ha kvar de större pennseten i sina original-plåtlådor och lyfta ur alla ”våningar” och ha alla pennor omkring mig på bordet. 

Det har däremot funkat rätt dåligt sedan jag bosatte mig i min senaste fåtölj. Jag hade visserligen ett litet brickbord bredvid mig tidigare, men det blev fort belamrat och rymde inte de här plåtaskarna. I stället fick de ofta stå öppnade på golvet bredvid mig, men mer än en gång råkade jag stöta till dem så alla pennor ramlade ut…

Så idag har de fått flytta in i nya pennväskor! Väskorna rymmer 120 pennor var och är beställda från Asien (jag vet inte ens om det finns sådana pennfodral i Sverige!?). Hade det varit på den tiden jag satt vid ett bord, hade jag valt ett utvikbart fodral, där man kan se alla pennor (eller i alla fall nästan alla pennor) samtidigt. Jag har ett sådant till mina Prismacolor, men det är alldeles för stort och klumpigt i min fåtölj. Så det blev i stället en kompakt ”bokvariant”, dvs ett fodral man bläddrar i precis som i en bok. Det tar inte mycket plats, är lätt att hantera i fåtöljen, förvaras i rullvagnen, och om jag tappar den i golvet är pennorna mer skyddade än i plåtaskarna (där de ju ligger lösa och därför lättare rullar omkring och trillar, i alla fall i närheten av mig, som är rätt fumlig! 😜)

Jag är så nöjd!

En annan förvaringsgrej hittade hem till mig idag också: en liten minibyrå i papp, med lådor i perfekt storlek för mina akvarellkritor!

De har varit sjukt svåra att hitta bra förvaring till! Om man köper seten ligger de i perfekta metallaskar, men om man som jag, köpt dem styckvis, följer ju ingen förvaring med. 

Först testade jag att ha dem i en gammal metallask från ett 24-set med pennor. Jag inredde asken med veckat papper från ett brödpaket (plastinsatsen för akvarellpennorna tog jag förstås ut, eftersom kritorna var för korta och tjocka för att passa). 


Alla kritor rymdes inte, så metallic-kritorna fick bo i en tom fikonask. Tyvärr rymdes pennorna ändå inte ultimat, det var minst en eller två kritor för mycket, så locket gick inte riktigt att stänga, och det hände att jag råkade tappa ut några kritor när jag fipplade med asken. 

Så när jag hittade fina papplådor på rea i matbutiken, fick kritorna flytta dit i stället:


Nu rymdes alla kritor, men det blev inte särskilt överskådligt. 

Igår hittade jag så denna minibyrå. Jag tittade på den i butiken, men köpte den inte. Sedan på kvällen skulle jag handla mat i en annan affär, och insåg att jag inte kunnat släppa byrån, jag ville köpa den! Så jag frågade på Bondmorans FB-sida hur lång en sådan här krita är, och fick svar (älskar gruppen på grund av att man alltid får bra svar! 😍). Den var 10,3 cm, ovässad (om någon mer undrar ☺️). Tyvärr tog handlandet längre tid än jag hade trott, så butiken med byrån hann stänga.

Idag ringde jag dit, och en snäll person mätte lådorna, som var 12 cm djupa. Jippi, tänkte jag och åkte dit! Så nu har det veckade pappret från brödförpackningen fått klä botten i de här lådorna i stället, och jag har fått mycket bättre översikt.


Alla mina kritor rymdes i fyra av lådorna och det finns plats kvar, plus två tomma lådor. Så nu är frågan:

Ska jag…

1) Fylla lådorna med andra grejer?

2) Köpa fler kritor och fylla byrån?

🤔🤔🤔😋😋😋😊😊😊

Och nu TROR jag att jag i ochmed detta hittat den perfekta förvaringen! Åtminstone för de här grejerna. Åtminstone  just nu 😁.

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: