Nytt försök med clear gesso.

Jag vet att jag skrivit om clear gesso tidigare. Idag testade jag en annan variant än förra gången, den som ger mer sträv yta, lite som sandpapper (Liquitex). 

Jag känner att jag fortfarande inte alls har fått in tekniken, men jag testade lite med olika pennor idag. Först med alkoholmarkers, och blev fascineras över att färgen inte alls blödde igenom till baksidan! Sedan med tusch, som gick att flytta och dra ut lite med vattenpensel, mycket mer än på obehandlat papper. Sedan med akvarelltusch och det funkade riktigt bra. Men som sagt, jag saknar teknik så det blev ändå rätt kladdigt. 


Och så fick jag veta att man tydligen inte alls ska använda alkoholpennor på gesso! Tydligen kan spetsen på just de pennorna förstöras av gesson 😱 Tur jag bara testade med två sådana pennor…

Sedan fick jag ett spännande tips att doppa akvarellpennorna (Zig) i lite vatten, precis som vanliga penslar (tack Lena!) så det ska jag testa i morgon. 

Jag har också lärt mig att det är viktigt att täcka hela pappret med gesson. Jag råkade missa på några ställen och då gick färgen igenom på en gång! Så här ser baksidan ut:


Här skrev jag om mitt förra försök med gesso:

https://passionistacolorista.wordpress.com/2017/10/22/nya-lardomar/
Jag har ju målat en hel del med akvarelltusch tidigare, men då på obehandlade sidor, och då har jag lärt mig olika knep för att få det att funka, fast färgen lätt biter fast. Att måla på gesso känns helt, helt annorlunda, så nu måste jag lära mig nya knep! 😊

Här visade jag hur jag använder pennorna på helt vanliga målarbokssidor:

https://passionistacolorista.wordpress.com/2017/10/17/akvarelltusch/

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: