Mer om clear gesso.

Idag målade jag klart den här bilden, och jag blev riktigt nöjd till sist! Men det blev väldigt kladdigt innan den var klar, både på själva bilden och på min hand! Färgen torkade, som sagt, betydligt långsammare på gesson än på obehandlat papper, vilket jag hela tiden glömde bort. 

På slutet bestämde jag mig för att måla bakgrunden svart, för att täcka alla skönhetsfläckar, men visste inte riktigt vad jag skulle välja. 

Det kändes svårt med Posca på den skrovliga ytan, alkoholbaserad tusch kunde tydligen förstöras av gesson och Pitt artist brush, som många använder till svarta bakgrunder, var jag osäker på om den skulle funka, eller om den också kunde bli förstörd. 

Till slut tog jag en vattenbaserad tuschpenna med penselspets och målade. Det gick riktigt bra, tills jag upptäckte hur svart min hand hade blivit… Då la jag en hushållspappersbit som skydd under handen, men det fick färgen att nästan helt lossna där pappret legat! Den svarta färgen satt otroligt dåligt! Jag fick måla två lager där färgen släppt, för att jag råkat lägga handen på pappret (se bilden längre ner på hur min hand såg ut efteråt! 😜)

Före bakgrunden:


Jag la ut bilden på Instagram och skrev om mitt kladdiga försök och då var det en person som skrev ett bra tips! Hon brukar slipa den skrovliga ytan med fint sandpapper innan hon målar på gesson och då funkar det bättre att måla direkt på ytan, enligt henne. Värt att testa!

Förresten är jag osäker på om den svarta bakgrunden verkligen torkat eller om den fortfarande fäller! Jag får testa lite försiktigt i morgon och om den färgar av sig måste jag spraya den med fixativ!


Övrigt idag:

Ätit årets första semla! Mums! 

Äntligen förstått storheten med youtube (enligt min familj).

Och äntligen nått botten på tvättkorgen! 😜

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: