Nytt rekord

Den här bilden, från Tidevarv, av Hanna Karlzon, blev klar igår och den har slagit rekord på min Instagram-sida. Den har fått 377 likes i skrivande stund, och så många likes har ingen av mina bilder fått tidigare, vad jag kan minnas.

Nu när jag ser den kan jag känna att jag själv är rätt nöjd med den, men det kan ibland vara svårt att själv se resultatet, se helheten, eftersom man vet om alla misstag längs vägen. 

Att måla med akvarelltusch är inget för perfektionister, i alla fall inte om man målar som jag. Jag målade utanför linjerna en massa gånger, men med bakgrunden över så syns inte det längre. Jag hade inte heller tålamod att vänta på att färgen i bakgrunden skulle torka mellan lagren, så till slut började pappret skavas bort. Det gjorde att jag inte kunde göra himlen så mörk som jag egetligen hade tänkt, eftersom färgen inte längre gick att smeta ut med vattnet utan fastnade direkt på de fläckar där pappret blivit skadat. De lite mörkare fläckarna i mitten på bakgrunden är just sådana fläckar, som egentligen inte skulle vara där, men som inte gick att rubba eller måla över.

På båda sidorna har färgen läckt igenom till baksidan. Det brukar inte den här typen av färg göra, men jag använde för mycket vatten helt enkelt. Pappret blev också rätt buckligt. En del går nog att få bort om man lägger boken i press, men pappret kommer nog aldrig att återhämta sig helt. Jag får se hur jag målat spindeln på baksidan vid ett senare tillfälle, och hur jag bäst täcker färgen som blött igenom. Och om det går att göra något för att täcka fläcken som blödde igenom till en redan målad bild… som tur var ingen snyggt målad bild, så det känns inte så farligt…

Av någon anledning verkar den här typen av målande, snabbt och lite kaotiskt, passa mig bra. I alla fall verkar folk tycka att de är mina bästa bilder. Jag kämpar och kämpar med mina färgpenne-bilder, som tar lååååång tid och så målar jag något lite snabbt – och kladdigt och lite slarvigt nästan – med akvarelltusch – och de bilderna  blir alltid mer uppskattade 😆 Så kan det gå! 

I övrigt så har min man och jag sett klart samtliga säsonger av Office US och har i stället börjat på tredje säsongen av Frankie and Grace. Också en riktigt bra tv-serie. 

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s