Koriandermetoden


Jag gillade inte koriander tidigare, eftersom jag tyckte det smakade parfym. Men då sa min kompis Susanne, som verkligen kan det här med matlagning, att jag antagligen hade använt för LITE koriander i mina rätter. Att man ska använda betydligt MER koriander än man tror, om man inte gillar den, för då blir det mycket godare. 

Så jag testade det i ett av hennes salsa-recept, och plötsligt tyckte jag koriander var riktigt gott! Inte alls så där parfymig i smaken som jag tyckt tidigare. 

Den här metoden använder jag ofta när jag målar också. Om jag gör något som jag inte riktigt blir nöjd med – men inte kan ta bort – testar jag att överdriva grejen – som i bilden ovan. Det började med en misslyckad (i alla fall tråkig) bakgrund och så undrade jag om jag skulle kunna rädda den med lite prickar i bakgrunden. Först gjorde jag några prickar, men så bestämde jag mig för att brassa på, enligt koriandermetoden. Många prickar blir säkert bättre än få prickar tänkte jag. 

Just på denna bild var jag inte säker efteråt om det var så klokt, men den var rolig att måla och jag blir glad när jag tittar på den, så jag har bestämt mig för att behålla bakgrunden så här prickig och crazy och inte måla över med svart Posca (som jag funderade på). 

Så nästa gång du gör en konstig prick i bakgrunden och ångrar dig när du ser den på pappret: testa att göra en massa till konstiga prickar, det kan bli något storartat! En prick kan göra en besviken, men många prickar blir något helt annat! Go koriander!

Innan prickarna:

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: