Packa för målarträff 

Efter mycket funderande bestämde jag till slut, igår, vad jag skulle ta med mig tillmålarboksträffen i Västervik i helgen. 

På förra träffen hade jag packat i en ryggsäck, men upptäckte att pennor och målarböcker väger rätt mycket, så den här gången hade jag bestämt att jag skulle packa i en resväska med hjul. 

Och eftersom jag skulle ha lite bråttom på väg hem, mellan bussen från Västervik och flyget från Stockholm, så ville jag resa med enbart handbagage. Jag packade så lite som möjligt av ”annat”, för att rymma så mycket som möjligt kopplat till målning. Det blev två ombyten av kläder, en necessär med små reseförpackningar och bara så mycket att det skulle funka att ta med in på flyget. Mikrofonen förstås, så jag skulle kunna spela in till podden på träffen. Boken jag läser just nu, Ready player one, och en stickad tröja om jag skulle börja frysa. 

Men det viktigaste var ju målargrejerna! Först hade jag tänkt packa Tidevarv, Tenderful enchantments och Girls with poem, min nya favoritbok! Men jag insåg snabbt att det tog för mycket plats. Så jag bläddrade igenom böckerna och valde en bild i Tenderful enchantments som jag tyckte såg kul ut att måla. Sedan bestämde jag vilka färger jag ville använda på ett ungefär (gula blommor, rosa sjöhästar, gröna stjälkar, turkos bakgrund). 


Jag ville ha en bild med stora ytor, där akvarellpennor funkar bra, eftersom jag då kanske skulle hinna klart bilden på träffen, och det är inte så många detaljer som kräver koncentration. Men eftersom jag tycker mina bilder blir så kontrastlösa och platta med bara akvarellpennor ville jag ta med några vanliga färgpennor också, för att kunna förstärka färgerna på slutet, och göra skuggor med. 

Eftersom jag skulle ta med delar av mina akvarellpennor Albrecht Dürer (det enda hela setet av akvarellpennor jag har) kändes Polychromos som bästa valet, eftersom de har exakt samma färger. 

Så jag valde först ut ett 60-tal Albrecht Dürer, framför allt i de färger jag bestämt mig för. Sedan kompletterade jag med några Polychromos. Och några Prismacolor. Och några Pablo. Och min vita Luminance är ju då bra! Och så hade jag ju lovat en annan deltagare att ta med några Museum, som hon skulle få testa! Och kanske ville någon testa mina Zig clean color real brush!? Bäst att ta med två för säkerhets skull. Och glitterpennor behöver man ju alltid! Och vit och guld-Posca kan alltid vara bra att ha för att piffa till bilden på slutet! Ja, ni ser, det blev rätt många pennor till slut! Dessutom packade jag ett litet pennfodral med några Pablo, för att kunna måla på flyget och på bussen, i min Posh målarbok, som jag ofta har med på resor. 


Det här packade jag ner i min kabinväska igår (pennväskan tog upp halva utrymmet!) 

Men idag fick jag börja packa upp allt igen! På grund av sjukdom i familjen var jag tvungen att avboka resan och träffen! Det känns så himla trist, för de här målarträffarna är sådana höjdpunkter! Jag hade verkligen sett fram emot att träffa alla likasinnade, underbara målarboksvänner. 

Samtidigt så känns det bra att inte åka iväg när det nu blev så här, och förhoppningsvis blir det fler målarboksträffar i Västervik!

Men bilden i Tenderful enchantments lär inte bli målad i helgen. I stället har jag blivit helt kär i min nya bok, Girls with poem. Av någon anledning kändes den boken inte rätt att ta med och måla i på träffen, den vill jag sitta och måla i lugn och ro, uppkrupen i min älsklingsfåtölj. Och öva på hud och hår! Men mer om det en annan dag – det här är min WIP just nu!

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s