Oväntad djupeffekt

Det finns mycket jag skulle kunna säga om den här bilden, som har en extra (mycket ful) Neocolor-bakgrund under den svarta akrylfärgen. 

Till exempel skulle jag kunna berätta om hur jag testade samma färger på ”guldet” på spindeln som Wendy Denko på youtube 

Wendys video

Fast förutom hennes tre färger; golden green, green olive yellowish och burned sienna använde jag också lite burned umber. 

Eller så skulle jag kunna berätta att jag följde en tuturial av Katrine (@alwayscoloring) när jag gjorde kristallerna, fast jag använde andra färger och lite fler färger än hennes tre:
Katrines tuturial 

Eller hur jag scrollade runt på Instagram , innan jag började måla, för att hitta inspiration. Jag har gjort ett inlägg på mitt Passionistacolorista-konto på Instagram och länkat till fyra otroliga bilder jag inspirerades av.

Men det jag väljer att berätta är i stället om en oväntad effekt, när jag bestämde mig för att göra de små posca-prickarna över hela bakgrunden. Anledningen till att jag gjorde prickarna var att jag hade lyckats smeta ut vit gelpenna på vissa ställen, som inte gick att få bort. Jag tänkte att om jag täcker med en massa prickar kommer ingen att tänka på de ställen jag råkat göra lite vita. Jag använde en vinröd penna och en guldpenna, eftersom jag inte ville att prickarna skulle vara så vita och skinande att de konkurrerade ut kristallerna. Efter ett tag insåg jag att prickarna verkligen funkade bra och dessutom gjorde att spindeln och kristallerna kom mer i förgrunden, att prickarna såg ut att vara långt borta, så det fick en cool djup-effekt. Jag gjorde några större prickar också för att det skulle se mer ut som en stjärnhimmel.

Jag blev riktigt nöjd med resultatet, men bara för att inte låta för skrytig ska jag bjuda på min totalt misslyckade, första, bakgrund 😜 (den har potential, men kristallerna och stjärnorna krockar med varandra på ett fult sätt)

Författare: Passionistacolorista

I´m a hobby-colorista from Sweden, with a big passion for adult coloring books. It started as a way to feel better when I was sick two years but now I just addicted and wants to color every day, although I´m feeling better. Colors makes me so, so happy! I have two coloring book podcasts: Passionistacolorista and Målarbokspodden. And I also have a youtubechannel, called Passionistacolorista, where I do some livestreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: