Om

Jag är 43 år och bor i Umeå. En av mina stora passioner i livet är målarböcker för vuxna, vilket den här bloggen kommer att handla om. En gång i tiden fanns det inga målarböcker för vuxna, minns ni det? På den tiden målade jag med kritor i målarböcker för barn. Det blev rätt fult, men det spelade ingen roll, för det var så sjukt roligt och avkopplande. 2015 fick jag Hanna Karlzons Dagdrömmar av min man och jag målade några sidor i den.

När jag blev sjuk i april 2016 började jag måla igen och två saker fick mig att bli helt fast: Det ena var att jag upptäckte den underbara Bondmorans blogg om hennes målande i målarböcker och gick med i hennes fantastiska grupp på Facebook. (Här hittar ni henne, om ni mot förmodan missat henne: http://xn--mlarbckerfrvuxna-dob42af.bondmoran.nu/ )

Det andra var att jag köpte ett pack tuschpennor och en målarbok i matbutikens tidningshylla, en målarbok som inte var så snygg att jag var rädd att förstöra den med mitt målande… Och med tuschen fick jag de där starka färgerna jag älskade! Så hela sommaren, varje dag, målade jag med mina tuschpennor (Triplus) i den målarboken (Kreativ med färg) och det var såååå underbart.

På hösten gick jag in i väggen och blev sjukskriven i flera månader. Under den tiden hade jag mycket ångest och svårt att koncentrera mig på saker som att läsa och titta på tv och jag blev väldigt folkskygg. En av få saker jag kunde göra, som jag också mådde bra av, var att måla i målarböcker. Och så hittade jag en gemenskap med de andra målarälskarna i FB-gruppen, så jag slapp känna mig så ensam när jag inte längre hade jobbkompisarna. Allt jag har lärt mig om målande i målarböcker har jag lärt mig av dem! 

Numera jobbar jag och har inte lika mycket tid för målandet, men jag målar i alla fall lite grann varje dag, eftersom det får mig att må så bra.

Sedan så startade jag en podcast också, som heter Målarbokspodden, eftersom jag är journalist och har jobbat mycket med både radio och tv och längtade efter att göra något helt eget. Plus att jag då fick en ursäkt att ta kontakt med en massa spännande människor, som jag annars inte skulle våga prata med 😉

Den mesta fritiden ägnar jag alltså åt detta, men jag gillar även andra saker, bland annat:
– Att läsa
– Att titta på tv-serier
– Att fika och dricka kaffe latte
– Yinyoga

Mvh Isabell

%d bloggare gillar detta: